Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely | Oulun ammattikorkeakoulu

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely

Tietojenkäsittelyn koulutuksesta saat monipuoliset tieto- ja viestintätekniikan tiedot ja taidot. Opiskelet yhden vuoden kokonaan englanniksi, jolloin saat valmiuksia työskennellä alan kansainvälisissä työtehtävissä. Tervetuloa opiskelemaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi Oulun ammattikorkeakouluun!

Tietojenkäsittelyn tradenomin opintojen aikana opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja testaamaan interaktiivisia verkkopalveluja, mobiilisovelluksia ja pelejä. Opiskelussa käytetään tiimityöskentelyä, projektimaista oppimista ja uusimpia laiteriippumattomia frontend-tekniikoita. Toimit eri rooleissa ja tehtävissä opiskelun aikaisissa projekteissa. Opiskelet liiketalouden ja markkinoinnin perusteita ja osaat soveltaa niitä organisaatioiden liiketoiminnan tarpeisiin. Osaat hyödyntää tietojenkäsittelyn sekä digitaalisen- ja sosiaalisen median mahdollisuuksia organisaatioiden ongelmien ratkaisuissa ja liiketoiminnan tukena. Opiskelu rytmittyy toisiaan seuraaviin moduuleihin, joissa ensin opit uusia tietoja ja taitoja ja sitten sovellat niitä käytäntöön erilaisissa projektitöissä.

Tietojenkäsittelyn suuntautumisvaihtoehdot Oulun ammattikorkeakoulussa

Koulutus suuntautuu digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Pystyt erikoistumaan haluamallesi alalle vapaasti valittavien opintojen, projektien, harjoittelun ja opinnäytetyön kautta. Voit suuntautua esimerkiksi pelialalle, frontend-kehitykseen, verkkopalveluiden tai sosiaalisen median sisällöntuottajaksi.

Mitä tietojenkäsittelyn tradenomi tekee?

Tietojenkäsittelyn koulutuksen saaneet sijoittuvat hyvin monenlaisiin asiantuntija-, palvelu- ja esimiestehtäviin sekä yritysmaailmassa että julkisella sektorilla. Heitä työskentelee erilaisten sovellusten ja digitaalisten palvelujen kehittämisessä ja testauksessa sekä myynti-, asiakaspalvelu- ja johtotehtävissä. Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi

  • sovellus-, ohjelmisto- tai pelisuunnittelija
  • web designer
  • järjestelmäasiantuntija
  • analyytikko
  • projektipäällikkö
  • it-tukihenkilö.

Kansainvälisyys, vaihto-opiskelu ja kaksoistutkinto tietojenkäsittelyssä

Tutkinto-ohjelman opinnoista 60 opintopistettä toteutetaan englanniksi. Voit myös lähteä kansainväliseen opiskelijavaihtoon johonkimn Oamkin partneri-korkeakouluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto opiskelemalla vuosi Neu-Ulmissa, Saksassa. Suuntautuminen Neu-Ulmissa on tietohallintoon ja yhteisöviestintään ja opetuskielenä on englanti. Valmistuessasi saat tutkinto-todistuksen sekä Suomesta että Saksasta.

Miksi Neu-Ulm? Matias kertoo kokemuksistaan Saksassa opiskelusta


Katso Matiaksen kertomus opiskelija-vaihtoon hakemisesta

Avoin ammattikorkeakoulu

Voit suorittaa alemman ammattikorkeakoulun opintoja myös Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja Avoimen amkin opinnoista.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Opintojasi voit jatkaa vaaditun työelämäkokemuksen jälkeen Oamkin ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen -koulutuksessa. Lisäksi voit hakea yliopistoon suorittamaan maisteritutkintoa. Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa (Amok) voit pätevöityä ammatilliseksi opettajaksi.

Tietojenkäsittelyn opiskelijoiden kokemuksia ja tarinoita

Karoliina kertoo tietojenkäsittelyn opinnoistaan Oamkissa


Katso, millaista on tietojekäsittelyä opiskelevan Aben arki


Katso, millainen on tietojenkäsittelyn opiskelijoiden tekemä The Void Within -peliprojekti

 

Lue blogiteksti tietojenkäsittelyn opiskelusta Oulun ammattikorkeakoulussa

Laajuus ja kesto

210 op

3,5 vuotta

Kampus

Teuvo Pakkalan kadun kampus
Teuvo Pakkalan katu 19
90130 Oulu

Hakuaika päivätoteutus

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika monimuotototeutus

4.–18.9.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Opiskelijakokemuksia

Artikkelikuva

Tradenomin tutkinnosta lisäpotkua työelämään

Paula Vahtola valmistui hiljattain tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Hän suoritti tutkinnon 2,5 vuodessa.